Cursus Kritisch denken

In deze cursus leer je de theorie van kritisch denken en die toe te passen. Je leert argumentatielijnen te herkennen en zelf op te bouwen. Is die bewering waar of gedeeltelijk waar? Wat is de logische structuur van een redenering? Welke aannames liggen daaraan ten grondslag? Is er sprake van een drogreden? Scherp je vermogen om helder en gestructureerd te denken aan met deze cursus.

De cursus is een mooie combinatie van theorie en praktijk, waarin veel geoefend zal worden aan de hand van videofragmenten en teksten uit de actualiteit. De cursus bestaat uit werken in groepsverband, in totaal 4 dagdelen, een online individuele sessie en zelfstudie. Inbegrepen is een cursusmap met studiemateriaal. Het oefenmateriaal bestaat videofragmenten en teksten uit de actualiteit.

In deze cursus komt aan bod:

  • Logische structuren en argumentaties
  • Taalgebruik en retoriek
  • Logica: deductie, inductie en hypotheses
  • Drogredenen, generalisaties, aannames, vaagheid en dubbelzinnigheid
  • Waarheid, kennis, overtuigingen en perspectieven

Organisaties

Voor organisaties maak ik gebruikelijk een aanbod op maat. Daarin kunnen aspecten uit deze cursus al naar gelang de behoefte aan bod komen. Uiteraard kan deze cursus ook als geheel aan geboden worden voor uw teamleden.

Particulieren

Deze cursus bied ik regelmatig aan voor particulieren. De kosten bedragen € 450 incl. BTW. Het maximum aantal deelnemers is 12. De cursus is vanaf de startdatum tweewekelijks om 13.30. Komende cursus data:

  • nog geen data beschikbaar

Filosofische Praktijk Kom Denken
St Jacobsstraat 123
3511 11 BP Utrecht

KvK 71722718
BTW NL002010506B93
NL18 TRIO 0379 6216 30